Journalist dømt til piskeslag etter sex-program

En saudi-arabisk journalist er dømt til 60 piskeslag for å ha jobbet i en TV-kanal som sendte sex-prat.
Mandag, 26 oktober, 2009 - 12:37


Rozanna al-Yami (22) jobber for et talkshow, som i juli sendte et klipp der en mann snakket åpent om sex. Ifølge britiske Daily Mail, er det trolig første gang at en kvinne får en slik straff for såkalt løs tilknytning.

Selv hevdet al-Yami at hun ikke hadde noe med det aktuelle programmet å gjøre. Ifølge anklagene skal hun ha tatt del i forberedelsene til programmet, og i tillegg hatt ansvar for å annonsere for programmet på nettet.

Hun kommer imidlertid ikke til å anke dommen:

- Jeg er altfor frustrert og opprørt til å anke, sier hun ifølge Daily Mail.

SE VIDEO:

Dette er den omstridte videoen

I programmet fortalte Mazen Abdul-Jawad at han hadde et aktivt sexliv, og viste dessuten frem ulike sexleketøy. Disse ble sladdet av LBC, TV-kanalen som sendte innslaget. Abdul-Jawad ble dømt til fem års fengsel og 1.000 piskeslag for dette.

Emneord: