Over 90 drept i eksplosjon

Et nytt bombeangrep ryster Pakistan: Dødstallene er ventet å stige kraftig.
Onsdag, 28 oktober, 2009 - 11:25


Mer enn 90 personer har trolig omkommet etter at en kraftig eksplosjon på et marked i Peshawar i Pakistan onsdag morgen, melder den pakistanske avisen The News.

Omkringliggende bygninger sto i brann kort tid etterpå, og pakistansk TV har i dag vist bilder av redningsmannskaper som søker gjennom ruiner, i håp om å finne overlevende blant de mange forbrente omkomne kroppene.

– Eksplosjonen skyldes en bilbombe. Det var en stor eksplosjon, og den kunne høres over store deler av byen, sier polititalsmann Anwar Shah til det internasjonale nyhetsbyrået AFP.

(artikkelen fortsetter under kartet)

– Huset mitt ristet da det smalt, og jeg mennesker som fraktet bort døde og sårede på motorsykler, sier et øyenvitne til pakistanske Dawn TV.

Se også: Video fra åstedet (Youtube.com)

Flest kvinner

Flesteparten av de døde skal ifølge pakistanske medier være kvinner, siden markedet primært skal ha solgt produkter for kvinner.

– Dette er en alvorlig nødsituasjon, sier Hamid Afridi, som er leder for et kvinnesykehus i Peshawar, til AFP.

President Asif Ali Zardari har fordømt angrepet, og uttrykt medfølelse med ofrene og deres familier, skriver The News, og regjeringen har beordret en større granskning av hendelsen.

Clinton-besøk

Dermed er over 200 personer drept i tilsvarende angrep på få uker, etter at offensiven mot Taliban-opprørere ble innledet i Sør-Waziristan. Ingen har ennå tatt på seg ansvaret for angrepet, men mye tyder på at det er Taliban som står bak, melder BBC.

Dette angrepet faller sammen med at USAs utenriksminister Hillary Clinton kommer på statsbesøk til Pakistans hovedstad Islamabad.

Hun er i landet for å diskutere nettopp den store økningen av terroranslag den siste tiden, og bekymringene for landets atomvåpen.

Emneord: