I dag er det fortsatt 19,4 millioner uvaksinerte og under-vaksinerte barn i verden. Foto: Staff Sgt. Benjamin W. Stratton

Verdens vaksinasjonsuke

Tirsdag, 25 april, 2017 - 13:37

Vaksiner har vært en av de største suksessene i moderne medisin. Fra 2010 til 2015 forhindret vaksiner minst 10 millioner dødsfall verden over, og mange millioner ble beskyttet mot sykdom. Men i dag er det fortsatt 19,4 millioner uvaksinerte og under-vaksinerte barn i verden.

24. - 30. april, er det World Immunization Week. Målet er å fremme bruk av vaksiner for å beskytte folk i hele verden og i alle aldre mot sykdom. Immunisering sparer millioner av liv og er anerkjent som en av verdens mest suksessfulle og kostnadseffektive helseintervensjoner. 

Vi er nå fem år inn i ”tiåret med vaksinasjon”. Globale Vaccine handlingsplan (GVAP) ble i mai 2012 godkjent av de 194 medlemslandene i Verdens helseforsamling. Dette er en plan for å forhindre at millioner av dødsfall inntreffer innen 2020. Mennesker i alle samfunnslag skal få tilgang til allerede eksisterende vaksiner og forhindre dødsfall fra vaksinerbare sykdommer gjennom universell tilgang til immunisering.